Mistrzostwa Wielkopolski 2015 - PKZ - temat organizacyjny

Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Mistrzostwa Wielkopolski 2015 - PKZ - temat organizacyjny

Post autor: Grossus »

Tzreba zacząć planować nasza edycje PKZ.

W poprzednim roku wyglądało to tak:
Termin i harmonogram zawodów:
19 lipca - Sobota
- 09:00 - 09:45 - rejestracja uczestników
- 09:00 - 09:45 - Zero Range
- 09:45 - 10:00 - Odprawa
- 10:00 - 15:00 - Zawody Silhouette
- 15:00 - 16:00 - Obiad
- 16:00 - 19:00 - Benchrest
- 19:00 - 23:00 - Kolacja: ognisko
- 23:00 - 23:15 - Odprawa do NHFT
- 23:15 - 02:00 - Zawody NHFT

20 lipca - Niedziela
- 08:00 - 09:00 - śniadanie
- 09:00 - 09:45 - rejestracja uczestników
- 09:00 - 09:45 - Zero Range dla Grup FT i HFT
- 09:45 - 10:00 - Odprawa
- 10:00 - 16:00 - Zawody FT/HFT
- 16:00 - 17:00 - Obiad
- 16:00 - 17:00 - Liczenie wyników / dogrywki
- 17:00 - 18:00 - Wyniki, dekoracje zwycięzców
- 18:30 - Zakończenie Mistrzostw Wielkopolski 2014

Kwestiami biura zajmę się tradycyjnie ja (zapisy, opłaty, dyplomy, puchary, buttony, zliczanie punktów po zawodach itp., kontakt z Bączkiem) z drobną pomocą podczas samych już zawodów, bo sam rozważam czy w ogóle strzelać bo ktoś będzię musiał zostać w biurze.

Oznacza to, że potrzebujemy kogoś odpowiedzialnego za tor HFT/NHFT, kogoś do Benchrestu i kogoś do sylwetek. Te 3 osoby będą odpowiedzialne za transport sprzętu, budowę stanowisk oraz przeprowadzenie konkurencji. Broń boże nie będą tego robiły same, muszę jedynie dobrać sobie osoby do pomocy (ja będę w piątek 18.07 więc na pewno będę pomagał, ale chcę się odciąć od kwestii logistycznych budowy stanowisk). Tor figurkowy będzie można ustawić już w piątek po południu. W sprawach transportowych sprzętu oczywiście jestem też do dyspozycji. Skarbnik zapewne zajmie się zakupem wody, batoników itp. dla zawodników.
Trzeba podzielić się obowiązkami tak, by wiadomo było kto za co odpowiada. Przy czym zasada pomocy koleżeńskiej cały czas obowiązuje i nikt nie zostaje z tematem sam.

Tematy do opanowania:

1. Transport sprzętu "do i z" oraz odpowiedzialność za jego stan i ilość.
2. Projektowanie toru i ustawianie
3. Zbieranie toru
4. Sanitariaty (woda, toy toy)
5. Biuro (zapisy, wpłaty)
6. Katering

Ja tradycyjnie zajmę się oprawą informatyczną (zapisy, ewidencja wpłat) oraz nagrodami (pucharki, dyplomy, itp.).
Impreza planowana jest na 18-19 lipca, więc dwa miesiące wcześniej trzeba zrobić ogłoszenie i zacząć zbierać wpłaty.

Każdy z powyższych 6 punktów trzeba przedyskutować i ustalić konkrety, tak by w ogłoszeniu o imprezie było wszystko wiadomo ci i jak i za ile.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Marecki

Re: Mistrzostwa Wielkopolski 2015 - PKZ - temat organizacyjn

Post autor: Marecki »

Zajmę się Benchrestem.
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Jester

Post autor: Jester »

Z mojej strony deklaracja jak w zeszłym roku:

1. Jestem w piątek po południu na miejscu. Rozstawiam tory, przygotowuję teren. Po prostu kolejna para rąk do pomocy ;-) .
2. Sobota - cd. z poprzedniego dnia plus pomoc Mareckiemu w organizacji benchrest'u
3. Niedziela - po bezskutecznej próbie trafienia w figurki (dwa wieczory "przy ognisku" z Machoniem :mrgreen: ;-) ) pomagam przy zwijaniu toru i ogólnym porządkowaniu terenu.

P.S.
W tym roku nie udostępniam mojej świeżo naładowanej butli do rozpalania grilla :mrgreen: .
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Ja od piątku. Planowanie/rozstawianie/zbieranie toru.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Marecki

Benchrest - mocowanie tarczy:
Zeszłoroczne rozwiązanie (pręty montażowe) było prowizoryczne i jak się okazało jednorazowe.
Z tego co widziałem wszystkie są pogięte i ciężko będzie je ponownie wykorzystać.
Czy ma ktoś możliwość wykonania mocowań z prętów około fi 8-10 mm z przyspawanym płaskownikiem lub prętem u góry na wzór litery "T"
lub może znacie warsztat który wykonałby takie mocowania ?
Może zamiast "T" coś na wzór widełek, które mamy do tabliczek na stanowiskach ?

Przydałoby się też odszukać wskaźniki wiatru, które przygotowałem w zeszłym roku :-D
Pozdrawiam
Marek
eugsad

Post autor: eugsad »

Mogę wykonać stojaki do tarcz do benchrestu - ile sztuk i na jakiej wysokości ma być dolna krawędź tarczy?
Tomx

Post autor: Tomx »

Ja bede również od piatku ,rozkładanie zwijanie toru .Obsługa chrono łacznie z oznakowaniem trasy do punku pomiaru ;-) + pomoc w czym bedzie trzeba
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Przygotuję i ustawię Zero Range.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Wszystko co będzie akurat do zrobienia + zestaw narzędzi i co tam potrzeba :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Marecki

Eugsad
Odezwę się na priv :-D
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Marecki

Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych nie będę mógł uczestniczyć w lipcowych zawodach,
a co za tym idzie nie przygotuję benchrestu. :-(
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
ArturR

Marecki pisze:Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych nie będę mógł uczestniczyć w lipcowych zawodach,
a co za tym idzie nie przygotuję benchrestu. :-(
Szkoda że nie będziesz, ale myślę że Wola75 i ja spokojnie sobie z tym poradzimy.
Chciałbym aby ta konkurecja była przygotowana na możliwie najwyższym poziomie, i myślę że "mamy na to papiery".
Przy okazji już teraz zachęcam wszystkich, pokreślam WSZYSTKICH (również sprężynowców) - do wzięcia udziału w tej konkurencji podczas PKZ. To nie jest konkurencja zaliczana do jakiegokolwiek pucharu, więc trzeba to traktować rozrywkowo i na totalnym luzie, jako odskocznia od FT/HFT.
To oznacza, że możemy sobie ustalić własne zasady rozegrania tej konkurencji. Możemy częściowo oprzeć się np. na zasadach stosowanych w polskim pucharze Air Benchrest, ale szczegóły ustalić na potrzeby własne. I na przykład: Karabiny PCP strzelają do tarcz na odległość 50 metrów, a sprężynowe na 25 lub 30 metrów. Mamy w tej chwili tyle stojaków, że jeśli teren pozwoli, to jednocześnie mogłoby wziąść udział w tej konkurencji 14(!) strzelców. Nic tylko korzystać i dobrze się bawić. Już teraz zapraszam.
Awatar użytkownika
Jester

ArturR pisze:Mamy w tej chwili tyle stojaków, że jeśli teren pozwoli, to jednocześnie mogłoby wziąść udział w tej konkurencji 14(!) strzelców. Nic tylko korzystać i dobrze się bawić. Już teraz zapraszam.
A ja mam u siebie kolejny stolik i dwa taboreciki od Mareckiego do tej konkurencji. Myśle, że jakoś to ogarniemy ;-) .
Awatar użytkownika
ArturR

Jester pisze:
ArturR pisze:Mamy w tej chwili tyle stojaków, że jeśli teren pozwoli, to jednocześnie mogłoby wziąść udział w tej konkurencji 14(!) strzelców. Nic tylko korzystać i dobrze się bawić. Już teraz zapraszam.
A ja mam u siebie kolejny stolik i dwa taboreciki od Mareckiego do tej konkurencji. Myśle, że jakoś to ogarniemy ;-) .
Tomek, wiesz za co najbardziej Cie lubię ?
Za to, że co by się nie działo - zawsze do wszystkiego jesteś pozytywnie nastawiony :-)
I w dzisiejszych czasach jest to wartość bezcenna, w tym smutnym jak p...a świecie :-D
Pozdrawiam i do jutra!
BTW, jutro dojedziemy do hotelu później niż się umawialiśmy(jakoś późniejszym popołudniem), bo Ela jutro pracuje, i wyjedziemy gdy skończy pracę.
Awatar użytkownika
Jester

ArturR pisze:Tomek, wiesz za co najbardziej Cie lubię ? Za to, że co by się nie działo - zawsze do wszystkiego jesteś pozytywnie nastawiony :-)
I w dzisiejszych czasach jest to wartość bezcenna, w tym smutnym jak p...a świecie :-D
Pozdrawiam i do jutra!
Aj tam, przesadzasz :oops: . Każdy i każda z nas ma to "Coś" co nam daje siłę do tej zabawy :mrgreen: . I dlatego jesteśmy Grupą 👍.
ODPOWIEDZ