Palmrest w QB78 PCP

Awatar użytkownika
triodak
Członek zarządu

Palmrest w QB78 PCP

Post autor: triodak »

Ania poprosiła o palmrest do QBety.
Nie rozdrabniając się (w kwestii wizualnej) znalazłem na biurku klepkę i mniej więcej tak to doczepię.
Wiem żeby nie przekraczać 15cm od osi lufy do dołu palmrestu. Natomiast czy kawałek palmrestu może wystawać z przodu i pod spustem (czerwone ramki)? Nie widzę zapisek w regulaminie. Czy tak będzie przepisowo?
Obrazek

Ma ktoś trochę bejcy/lakieru aby pociągnąć drewnianą klepkę?

Kolba będzie skracana (raczej). Ciachnę pewnie ze 2-3cm. Zwykła piłka do drewna starczy?
Jakieś porady aby kawałka drewna nie odłupać?
AA TX200 MK3 + Leapers
Tomx

Post autor: Tomx »

triodak pisze:Zwykła piłka do drewna starczy?
Myśle ,że tak. Przedewszystkim oklej linie ciecia taśma papierowa i tnij po taśmie ,a co do bejcy to jasny orzech pasuje? ;-)
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
ArturR

Re: Palmrest w QB78 PCP

Post autor: ArturR »

triodak pisze:Ania poprosiła o palmrest do QBety.
Nie rozdrabniając się (w kwestii wizualnej) znalazłem na biurku klepkę i mniej więcej tak to doczepię.
Wiem żeby nie przekraczać 15cm od osi lufy do dołu palmrestu. Natomiast czy kawałek palmrestu może wystawać z przodu i pod spustem (czerwone ramki)? Nie widzę zapisek w regulaminie. Czy tak będzie przepisowo?
Obrazek

Ma ktoś trochę bejcy/lakieru aby pociągnąć drewnianą klepkę?

Kolba będzie skracana (raczej). Ciachnę pewnie ze 2-3cm. Zwykła piłka do drewna starczy?
Jakieś porady aby kawałka drewna nie odłupać?
Z tą piłką do drewna to może się wstrzymaj :-) Mój kumpel ma firmę stolarską z profesjonalnymi maszynami, to może zrobić to idealnie. Jeśli żałujesz mu na flaszkę, to daj mi na piwo i przetnę Ci to równie dobrze moim samurajskim mieczem :-D
A na poważnie, podrzuć przy okazji tą osadę to załatwie to.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Skracałem obie moje osady (buk i orzech), z pierwszą byłem u dwóch stolarzy - żaden się nie podjął :!: . Przymocowałem osadę dwoma ściskami stolarskimi do stabilnego stołu, tak jak Tomek napisał - w miejscu cięcia taśma i piłką ręczną wyszło OK.
TX200 HC_Burris Timberline
ODPOWIEDZ