IPSC w Piotrkówku
Moderator: Maciej.Sz
IPSC w Piotrkówku
Z piątek miałem okazje popełnić zawody rozgrywane w formule IPSC.
Dla mnie skończyły się dyskwalifikacją , ale innym szło znacznie lepiej. FILM
Powiem, tak, strzelanie w stresie pod presją czasu naprawdę nie jest łatwe.
Dla mnie skończyły się dyskwalifikacją , ale innym szło znacznie lepiej. FILM
Powiem, tak, strzelanie w stresie pod presją czasu naprawdę nie jest łatwe.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Złamałem zasady bezpieczeństwa, tzn. nie zachowałem kątów w jaką może być skierowana broń i nie było ważne, że była rozładowana i zabezpieczona. Na początku to naprawdę nie jest łatwe, na 30 startujących w połowie zawodów zostało zdyskwalifikowanych 8.
Ogólnie nie ma żartów i w cale się nie dziwię, z tą dyskwalifikacją to trochę jak z jeżdżeniem po pijaku, lepiej jak cie złapią zanim komuś przyj..sz. Z rozmowy z doświadczonymi zawodnikami wynikało, że nie mam się co martwić, każdy kiedyś przez to przeszedł.
A co do możliwości strzelania w takich zawodach, to PZSS już skutecznie się o to zatroszczyło i bez licencji to sobie możesz..., ale oczywiście wszystko zależy od organizatora, czasami może strzelić osoba nie będąca zawodnikiem, ale nie jest ujęta z komunikatach. Chociaż, jak na to wszystko patrzyłem, to będąc organizatorem nie pozwolił bym nikomu bez doświadczenia strzelać.
Ogólnie nie ma żartów i w cale się nie dziwię, z tą dyskwalifikacją to trochę jak z jeżdżeniem po pijaku, lepiej jak cie złapią zanim komuś przyj..sz. Z rozmowy z doświadczonymi zawodnikami wynikało, że nie mam się co martwić, każdy kiedyś przez to przeszedł.
A co do możliwości strzelania w takich zawodach, to PZSS już skutecznie się o to zatroszczyło i bez licencji to sobie możesz..., ale oczywiście wszystko zależy od organizatora, czasami może strzelić osoba nie będąca zawodnikiem, ale nie jest ujęta z komunikatach. Chociaż, jak na to wszystko patrzyłem, to będąc organizatorem nie pozwolił bym nikomu bez doświadczenia strzelać.
Ostatnio zmieniony 2015-04-13, 21:29 przez mahonxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.