dymienie na Lizawce

Sprzęt, spotkania itp.
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

OK o 11-stej, będzie się działo :-)
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Ja prawdopodobnie będę wcześniej. Myślę, że tak ok. 10:30. Postawię tarcze itd.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Macie puszki? U mnie niestety po tym weekendzie brak ;-)
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ja mam tarcze (francuzy).
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Tomek, Artur - dzięki za dzisiaj. Było zacnie :-D
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
ArturR

Również dziękuje, fajnie było znów się spotkać i razem postrzelać :-)

Przy okazji mam trochę info dla członków WSST, zainteresowanych strzelectwem CP.
Na przełomie stycznia i lutego kilkakrotnie odwiedziłem strzelnicę w Dąbrówce Leśnej, w celach rekonesansu pod kątem strzelania CP. W weekendy a głównie w niedziele, na strzelnicy w Dąbrówce rezyduje Poznański Regiment Odprzodowy, i wtedy strzelanie możliwe jest tylko dla członków Regimentu.
By zostać członkem PRO, należy wpłacić jednorazowe wpisowe 300zł, oraz opłacić roczną składkę członkowską, która wynosi 100zł. W tym momemcie otrzymuje się Legitymację Członkowską z zdjęciem, oraz dostęp do całego zaplecza będącego własnością PRO. Oprócz dostępu do wszystkich osi, jest to też m.in altana w której można sobie odpocząć, zrobić kawę/herbatę czy też schronić się przed deszczem. Nie muszę chyba reklamować uroku tej miejscówki,szczególnie wszystkim tym, którzy w ub. roku wzięli udział np w zawodach PFTA. Właśnie dlatego zdecydowałem się na członkowstwo w PRO. Zostałem dobrze przyjęty, miałem też okazję strzelać z różnych rodzajów broni, dzięki czemu wybrałem dla siebie to, co najbardziej mi pasowało. Niedzielne strzelania w Dąbrówce w ramach PRO odbywają się w godzinach 10-14. Zwykle ok. 12-stej jest przerwa na kawę/herbatę(czasami jest ciasto), trochę gawędy i później dalsze strzelanie. Atmosfera jest swobodna, jeśli ktoś ma ochotę strzelić z broni kolegi, to nie ma problemu - nikt nikomu nie liczy pocisków czy to jest CP czy centralny zapłon. Ogólnie polecam dołączyć, bo napewno jest to świetna alternatywa chociażby dla Lizawki.
Oczywiście, na początku trzeba odżałować parę stówek, ale to już każdy sam musi sobie odpowiedzieć czy warto, ja wiem że warto - pozdrawiam!
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Te foty, tom ja uczynił.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

ArturR pisze:Niedzielne strzelania w Dąbrówce w ramach PRO odbywają się w godzinach 10-14
A jaki jest koszt tych strzelań kiedyś było 30 zł dla sympatyków i 20 dla członków PRO zmieniło się coś czy zostało po staremu :-D
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Z tego co wiem, jak nie jesteś członkiem, to sobie nie postrzelasz.
Były jakieś tarcia między członkami i byłymi członkami i jest zasada, że tylko członkowie.
Info tutaj.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=36937&start=885

"Najbliższa niedziela w Dąbrówce dla członków PRO-strzelamy!"

Ogólnie jak sobie policzysz dojazd i koszty wstępu do wychodzi jakieś 50-60 PLN :-/
Wiadomo, że strzelanie z doświadczonymi kolegami wiele wnosi, ale trzeba by się Biskupa spytać najlepiej na PW.
Awatar użytkownika
ArturR

Kiedyś mogli strzelać niezrzeszeni w PRO, ale z czasem było za dużo chętnych, i zrobiło się zbyt ciasno na osiach. Dlatego PRO zdecydowało, że mogą strzelać tylko członkowie.
Bez przesady z tymi kosztami :-) Wstęp tak jak na Lizawce 20 zł + koszt dojazdu na głowę(np.w przypadku 4 osób w aucie) wyjdzie mniej niż 10 zł. Więc nie ma tragedii, na Lizawke też trzeba dojechać i zapłacić.
Mieszkam blisko wylotu na Oborniki Wlkp. Możemy się umawiać np. u mnie w co którąś niedzielę. Pakujemy się w auto i o 9.30 wyjazd. O 10-tej na miejscu, strzelamy swoje i wracamy. Ja w każdym razie będę jeździł, jeśli ktoś ma ochotę dołączyć to zapraszam.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Byłby ktoś chętny podymić w najbliższą sobotę?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
ArturR

ja mogę raczej tylko w niedziele, tym razem będzie Dąbrówka.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Może ktoś chętny w najbliższą sobotę?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Chętnie 10.30-11?
ODPOWIEDZ