Najbliższy weekend
-
Z moich źródeł http://www.twojapogoda.pl/ wynika, że deszcz jednak może się trafić, nie wiadomo czy akurat w czasie strzelania. To jutro na torach łuczniczych czy gdzieś indziej? Bo kolega Pilot68 mówił coś o czarnuchu.
-
Wg moich ostatnich ustaleń z v-ce Prezesem (i wcześniejszych z Prezesem),Copereq pisze:No i po testach. Przy okazji dowiedziałem się, że my nie strzelamy w tygodniu na torach tylko w weekendy.
można strzelać także w tygodniu. Na torach K.S. Leśnik priorytetem są łucznicy.
Jeśli zdarzy się taka sytuacja(mało prawdopodobne), że łucznicy w danej chwili zajmą całą szerokość torów, wtedy się nie postrzela z wiatrówki, niezależnie od tego czy jest to środek tygodnia czy weekend. W przypadku gdy łucznicy zajmują tylko część torów - można wtedy strzelać, czy będzie to środa czy sobota.
Nie wiem kto Cię tak poinstruował, ale następnym razem przedzwoń do mnie i podaj delikwenta do tel. ok?
Dziś dostałem wiadomość z KS Leśnik odnośnie sobotnio-niedzielnych treningów na torach łuczniczych.
Zgodnie z najnowszymi ustaleniami - nie można strzelać w kierunku stojaków łuczniczych. Strzelcy wiatrówkowi mogą strzelać wyłącznie od strony wjazdu w kierunku elektrowni, i wygląda na to, że jest to już ostateczna wersja. Ustalono też dodatkowy szczegół. W czasie gdy WSST strzela z wiatrówek, łucznicy mogą korzystać z odległości do tarcz maksymalnie do 50 metrów. Oznacza to, że dystans pomiędzy łucznikiem np. na 50-tym metrze, a grupą strzelającą z wiatrówek jest wystarczająco duży i bezpieczny, by nie było zagrożenia potencjalnego rykoszetu.
Zgodnie z najnowszymi ustaleniami - nie można strzelać w kierunku stojaków łuczniczych. Strzelcy wiatrówkowi mogą strzelać wyłącznie od strony wjazdu w kierunku elektrowni, i wygląda na to, że jest to już ostateczna wersja. Ustalono też dodatkowy szczegół. W czasie gdy WSST strzela z wiatrówek, łucznicy mogą korzystać z odległości do tarcz maksymalnie do 50 metrów. Oznacza to, że dystans pomiędzy łucznikiem np. na 50-tym metrze, a grupą strzelającą z wiatrówek jest wystarczająco duży i bezpieczny, by nie było zagrożenia potencjalnego rykoszetu.