Zawody 8/10 - 07.09.2014

Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Magda, jakby co to moja HW 100 jest do dyspozycji.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Mój TX :mrgreen: , Eli HW30 (prawie PCP) 8-)
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
arturd

Post autor: arturd »

Witam

24.ArturD
25.KacperD
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasiłek w krajach starej uni.

LGM-2-?????
Awatar użytkownika
Schrotflinte

Post autor: Schrotflinte »

Panowie ja tam w ndz rekreacyjnie polecę z Elą :-D z "prawie pcpa" ale bardzo miło by było gdybyście tego chłopaczka trochę zakręcili i pokazali co i jak. Więc Marcin możesz zabrać HW choć nie wiem jak to wyjdzie bo on nie chce strzelać :-P
Awatar użytkownika
esmar

Schrotflinte pisze:ja tam w ndz rekreacyjnie polecę z Elą :-D z "prawie pcpa"
Karabinek przygotowany na ZAWODY [img]http://[/img] Obrazeknie rekreację. Samych dwójek Wam życzę!
Tomx

Post autor: Tomx »

:mrgreen:
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
DAMDAR

Post autor: DAMDAR »

Przepraszam że wtrącam 3 grosze w zawody. Wiem że fort jest fajny i tak dalej ale chyba musimy uważać gdyż jako XIX wieczne budowle wraz z kompleksem należą do NATURA 2000, a co zatem idzie platanie się tam może stać się dla nas niebezpieczne. W skład tego wchodzi 9 fortów głównych i 9 pośrednich. Wiele tych budowli z fortyfikacji służy nietoperzom do "ucinania drzemki" zimowej i dlatego musimy być ostrożni gdyż w jakiś sposób zakłócamy ten spokój. Chętnych do oczernienia nas nie brakuje.
Może się mylę ale trzeba dmuchać na zimne.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Schrotflinte pisze:bardzo miło by było gdybyście tego chłopaczka trochę zakręcili i pokazali co i jak. Więc Marcin możesz zabrać HW choć nie wiem jak to wyjdzie bo on nie chce strzelać :-P
HW biorę bo przecież z niej strzelam :-P A co do naszego Gościa to oczywiście się zrobi co się da. Jednak postaraj się go przekonać żeby choć spróbował ;-)
DAMDAR pisze:Wiele tych budowli z fortyfikacji służy nietoperzom do "ucinania drzemki" zimowej i dlatego musimy być ostrożni gdyż w jakiś sposób zakłócamy ten spokój. Chętnych do oczernienia nas nie brakuje.
Może się mylę ale trzeba dmuchać na zimne.
Czy mi się wydaje, czy aktualnie wciąż mamy lato? Nie mówiąc już o tym, że po samym forcie biegają ASG-owcy i jakoś to nikomu nie przeszkadza.
Steyr HP & TX HC
Tomx

a czy my wyrzadzamy im krzywde?.Po prostu te obiekty niszczeja z kwartału na kwartał swoim tempem ,a ich rewitalizacja ...nietoperze:)
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
DAMDAR

Czy jesteście wstanie zrozumieć, że obiekty z NATURA 2000 podlegają specjalnym przepisom.
Samo bytowanie nietoperzy to tylko ułamek tego co zawarte jest w NATURA 2000.
A przy okazji każdy z 24 gatunków nietoperzy ma różne okresy zasypiania uwarunkowane temperaturami oraz okresami rozrodczymi.
Jest LATO i to gorący okres w ich rozrodzie, co powoduje gromadzenie w miejscach takich jak budowle fortyfikacji.
Każde zagospodarowywanie terenu NATURA 2000 bez zgody jest karalne, a czy to niszczeje czy nie to nie upoważnia nas do samowolnych działań.
Wiem o co chodzi ale trzeba nad tym się zastanowić aby któregoś dnia nie przyszli mili panowie ze SM miasta Poznania bo szalony ekolog tam zadzwoni.
Awatar użytkownika
esmar

Zobacz, do jakich celów FP chce wykorzystać Fort Ia. Wg wszelkich oznak na niebie i ziemi - przejmują go.
Byłeś i strzelałeś tam kilka razy i dopiero teraz Ciebie olśniło?
Co my tam złego robimy? Nietoperki sobie śpią wewnątrz, nie mając pojęcia o nas :lol:
Awatar użytkownika
DAMDAR

Koledzy ! olśniło mnie bo ostatnio widziałem, że na Cytadeli juz postawili tablice i dlatego chciałem się dowiedzieć co w trawie piszczy. Natura 2000 obejmuje wszystko od obiektu po przyrodę i dlatego poddałem to pod rozwagę a nie negację. Strzelałem i było fajnie, ale jeśli staramy się pokazywać wszem i wobec, że nie czynimy nic złego to warto omówić też i takie kwestię aby któregoś dnia nie wtopić.
Nie rozumiem dlaczego zaraz mnie atakujecie, gdyż wyłącznie moim zamiarem jest dobro i wizerunek klubu.
Awatar użytkownika
esmar

DAMDAR pisze:Czy jesteście wstanie zrozumieć (...)
Trochę z góry to poleciało ...
Nie strzelamy na/w Forcie ale poza jego granicami. Rozumiem obawy ale w takim razie miejsca dla nas nie ma ...
Tomx

Jestem zdania że takie obiekty po prostu zniszczeja ,za powiedzmy 600 lat . :mrgreen: Czy jesteście wstanie zrozumieć? ...Powiedz to tym Panom co tam mieszkaja
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

DAMDAR pisze:Koledzy ! olśniło mnie bo ostatnio widziałem, że na Cytadeli juz postawili tablice i dlatego chciałem się dowiedzieć co w trawie piszczy. Natura 2000 obejmuje wszystko od obiektu po przyrodę i dlatego poddałem to pod rozwagę a nie negację. Strzelałem i było fajnie, ale jeśli staramy się pokazywać wszem i wobec, że nie czynimy nic złego to warto omówić też i takie kwestię aby któregoś dnia nie wtopić.
Nie rozumiem dlaczego zaraz mnie atakujecie, gdyż wyłącznie moim zamiarem jest dobro i wizerunek klubu.
Spokojnie Damian, nikt Cię nie atakuje ;-) Chłopacy mają rację. Dopóki nie wjedzie tam buldożer, nie ogrodzą terenu z tablicą inf. itd, to myślę że nawet pies z kulawą nogą tam nie zajrzy, i możemy tam strzelać. Bo dobrze wiadomo, że aby tam cokolwiek ruszyć to potrzeba kontener pieniędzy, którego póki co nikt w ciemno nie wyłoży, bez choćby cienia szansy na sukces. Szansa na to, że zrobimy tam komukolwiek/czemukolwiek krzywdę raczej jest równa zeru.
W odp. na pytanie Marcina - tak o 8-mej spotykamy się na Forcie i rozkładamy tor.
ODPOWIEDZ