Mistrzostwa Wielkopolski HFT 2014

Zloty, spotkania, zawody
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Ogólnie rzecz biorąc liczba chętnych na Benchrest jest śladowa i pod wielkim znakiem zapytania jest przeprowadzenie tej konkurencji.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Marecki

Post autor: Marecki »

Chyba nie będzie aż tak źle :mrgreen:
Ilość chętnych na Benchrest jest podobna co na Sylwetki czy nawet na HFT2
Wracając do pytań:
- odległość ?
- stoły ?
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Tylko, że sylwetkami chce się zająć kombatant, a do benchrestu jakoś nikt się nie wyrywał.
Awatar użytkownika
Copereq
Kontakt:

Post autor: Copereq »

Nie ma nas na liście. Dopisać się ponownie?

Wczoraj wypełniałem formularz.
HW97KT BL +Vortex DB
Awatar użytkownika
Jaro
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Dopisaliśmy się z Elą, ale ostatecznie będę wiedział czy przyjadę max dzień wcześniej. Dlatego muszę się wstrzymać z wpłatą. Jeśli coś prędzej będę wiedział to napiszę tutaj.
Dolnośląska Grupa Strzelectwa Terenowego
www.hftbeaver.org
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Copereq pisze:Nie ma nas na liście. Dopisać się ponownie?

Wczoraj wypełniałem formularz.
Spokojnie, nie siedzę 24h przy kompie. ;-)
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Po pierwsze:

Mówimy o jednej (najbliższej) imprezie 19-20 lipca, a dyskusja o niej toczy się równolegle w trzech(!) różnych wątkach,w tym jednym wspólnym z zawodami PFTA ("Zawody w lipcu i sierpniu", "Mistrzostwa Wielkopolski HFT2014" i PUCHAR KONFEDERACJI ZACHODNIEJ") Chyba już czas najwyższy to uporządkować ??......

1. Jestem po rozmowie z Krzysztofem SS i dzięki jego uprzejmości,na zawody PKZ będziemy mieli stanowisko z profesjonalnym chrono. Jedyne czego mu potrzeba, to wydzielone w tym celu miejsce(pewnie najlepiej blisko biura zawodów). Przy czym Krzysztof przyjedzie tylko na niedzielę 20 lipca, czyli na "część główną" imprezy (FT/HFT).

2. Jestem też w kontakcie z Kombatantem, i pomogę mu w ustawieniu torów do sylwetek i range zero.
Pytanie tylko, kiedy i ile tych torów ustawić ? Bo jeśli będzie tak mało chętnych(jak na tą chwilę) to wystarczy wcześnie rano w sobotę, jeśli jednak zadeklaruje się więcej osób, to Kombatant i ja rozstawimy więcej torów już w piątek po połódniu, coby nie biegać na ostatnią chwilę w sobotę od rana. Ta konkurecja wg planu ma wystartować w sobotę o 10.00 i trwać do ok. 15.00, czyli wg już ustalonego harmonogramu jest na nią przeznaczone aż pięć godzin !! I tutaj zachęcam Wszystkich do wzięcia udziału w tej konkurencji. Sprzęt jest, sędzia jest, czas (mnóstwo!) na tą konkurencję jest - nic tylko korzystać!
Panie i Panowie - Strzelectwo Terenowe nie polega tylko na tym, by wygodnie "uwalić się na macie" i strzelać ciągle jedną pozycję ile tylko się da :-) Próbujmy/odkryjmy też inne konkurencje, a sylwetki myślę że są tego warte :) Dlatego polecam deklarować się w tabeli uczestników :) Po ostatnich sylwetkach zorganizowanych przez Kombatanta, na forum były same "ochy" i "achy" a było to zimą(!), więc latem powinno być chyba jeszcze przyjemniej - jak sądzicie ? :-)

3. Razem z Mahoniem będę na miejscu już w piątek po połodniu. Zawieziemy większośc sprzętu, i na miejscu coś już posegregujemy/zaplanujemy itp.

4. Marcin - mówisz że będziesz dopiero na sob/niedz. więc będzie trzeba pojechać tam wcześniej, może w najbliższy weekend by zaplanować tam tor/tory, coby już w piątek popołódniu(18.07) zgodnie z tym planem można już było coś rozstawiać, bo w sobotę już nie będzie na to czasu.

5. W kwestii Benchrestu się nawet nie wypowiadam bo wogóle nie znam realiów tej konkurencji.
To będzie debiut w naszej grupie, nie mamy doświadczenia, więc nie wiem czy nie byłoby lepiej ogarnąć ten temat "najpierw u nas" przy okazji "mniejszej podwórkowej imprezy". Bo teraz mamy dodatkowo obciążony harmonogram,a podejrzewam że przygotowanie tej konkurencji to nie jest tak "w kij piernąć" :-D Swoją drogą ciekawe, kto popełnił tą decyzję :-)

6. Skoro nie będzie spotkania organizacyjnego live, to trzeba tutaj sporządzić listę i zorganizować wszystkie potrzebne rzeczy na tą imprezę. Myślę, że część już mamy, ale będzie też potrzebna np. wspomniana już taśma w rolkach i inne rzeczy, które trzeba zakupić.
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

ad. 3. Jadę w piątek i zostaję na noc, TomX też i Grossus coś wspominał na ten temat.
ad. 6. Maciej coś wspominał o organizacji taśmy.

Mnie w ten weekend nie ma, jadę się odchamić do Łagowa na zlot i potem do Niemiec.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
Marecki

Sam już nie wiem w którym temacie pisać bo żaden nie jest oznaczony jako temat organizacyjny.
Jeżeli przyczyniłem się do bałaganu to bardzo przepraszam.

ad.5 To w końcu robimy Benchrest czy nie ?

Jeżeli mam zrobić wydruki tarcz i kupić pręty do mocowania to muszę to zrobić w tym tygodniu.
Może ktoś ma lepszy pomysł na mocowanie tarcz ?
Pytałem o to tutaj : http://wsststrzelec.pl/viewtopic.php?p=11662#11662
Co z terenem - trawa ? (nie byłem w Dąbrówce Leśnej i nie wiem jak tam to wszystko wygląda)

a przy okazji - Robert (Wola75) przygotował już dla nas tarcze :-D
Jeszcze raz wielkie dzięki !

Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Czyli mamy tarcze, Marecki ma jeden stół, czy mamy jeszcze jeden stół?
Już żałuję, że sprzedaliśmy ten od Artura :evil: ale potrzeba chwili.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
Marecki

Tomek ja chyba zaraz wsiądę w autko i zrobię objazd po sklepach za nogami do stołu.
Jeżeli dostanę to szybko postaram się zmajstrować jeszcze jeden stół.
Pozdrawiam
Marek
kombatant

Post autor: kombatant »

Mam jeden w formacie ok. 65x65, ale wątpie bym go zmieścił do samochodu.
natomiast jeśli potrzebne same nogi metalowe, to mogę dostarczyć na kilka kompletów od niedzieli wieczorem (nówki sztuki).
Marecki zadzwoń do mnie 604 274 960.
A.
krzysztof ss

Post autor: krzysztof ss »

Szkoda że mnie nie będzie w sobotę
Bo takowy stół też posiadam, cholernie ciężki i duży
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Tworzył ktoś kiedyś te plakietki/buttony? Bo siedzę od godziny przy Photoshopie i mnie już siły opuszczają bo głupi tekst nie chce się ułożyć tak jak chcę.
Awatar użytkownika
sindbad

Post autor: sindbad »

Grossus pisze:Tworzył ktoś kiedyś te plakietki/buttony?
spróbuj WordArta
ODPOWIEDZ