Jak spełniło się marzenie

Nie samym strzelaniem człowiek żyje.
Awatar użytkownika
esmar

Jak spełniło się marzenie

Post autor: esmar »

Zgadaliśmy się kiedyś z Przemkiem, że oboje wędkujemy (w moim przypadku określenie trochę na wyrost :roll: ) - ja tradycyjnie, Przemo casting. Przemek miał o czym opowiadać - ma spore doświadczenie w łowieniu dużych ryb na łowiskach w Polsce i zagranicą.
Po jakimś czasie, padła z jego strony propozycja wspólnego wyjazdu do Szwecji! Pokusa wielka ale nie miałem właściwie niczego co na taką wyprawę jest konieczne, oczywiście, Przemek załatwił sprawę deklarując pożyczenie niezbędnego sprzętu (wędziska, multiplikatory, przynęty) i odpowiedniej odzieży. Wyjechaliśmy we czworo, ja i Przemo z Poznania, w Gdańsku, ze swoją łódką dołączyli koledzy Przema.
Wyprawa kapitalna! Przeżycia niezapomniane! Towarzystwo, pogoda, ryby wszystko było jak trzeba, przed wyjazdem chciałem połowić ryby w granicach 70, 80 cm - woda obdarzyła zdecydowanie hojniej :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przemo, wielkie dzięki!
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Wspaniała wyprawa i konkretne te szczupaczki, konkretne. :-)
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Super sprawa aż się chce wrócić do starego hobby
Gratulacje zbóje medalowe :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Wiecho1967

Post autor: Wiecho1967 »

To jest nas tutaj więcej:
Załączniki
DSC02938.JPG
"ONLY THE DEAD HAVE BEEN THE END OF WAR"
Awatar użytkownika
Jester

Post autor: Jester »

:shock: :shock: nooo koledzy, pełen szacun 8-) :!:
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Koledzy Esmar i Przemo - to mają być ryby ? Chyba trochę mylicie pojęcia.
Bo może i pojechaliście na ryby, ale złowiliście...łodzie podwodne! :mrgreen: Prawdziwe U-Booty ! :-D
Gratuluję wspaniałej wyprawy i łowieckich mega-trofeów! :-D
I duuuży szacunek dla Was, bo mam dużo szacunku dla Wszystkich, którzy robią w życiu duże rzeczy,
pozdro i dozob. ;-)
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

Fakt, wyjazd bardzo udany pod każdym względem. Marek taki skromny a złoił tyłki wszystkim pozostałym łowiąc dwie największe ryby wyprawy, jak by było tego mało, drugiego dnia pobił mój rekord życiowy:) Strach pomyśleć, co będzie następnym razem!
WSST
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Przemo pisze:Strach pomyśleć, co będzie następnym razem!
Będzie następny raz - super! Z tą ekipą jadę w ciemno 8-)
Kompletuję sprzęt i odkładam bejmy :mrgreen:
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
ArturR

To może i ja kiedyś z Wami pojadę ? Byłem już kiedyś w Szwecji i bardzo mi się podobało.
Wędki nie mam, wiedzy też, ale moge załatwić kompletny sprzęt do nurkowania i zapolować na te potwory z kuszą ! Zabierzecie mnie ?
Tomx

Post autor: Tomx »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kurde w szoku jestem :shock: maszyny piekne ja tez chce jechac plis :lol:
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
sindbad

Post autor: sindbad »

Takie szczupaki to norma w Skandynawii :-D . Sam takie wyciągałem goszcząc u "rodzinki" w Norwegii. Ale "garbusy" :!: -chłopaki pełen "szacun" :-D BAJKA :!:
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

ArturR pisze:To może i ja kiedyś z Wami pojadę ? Byłem już kiedyś w Szwecji i bardzo mi się podobało.
Wędki nie mam, wiedzy też, ale moge załatwić kompletny sprzęt do nurkowania i zapolować na te potwory z kuszą ! Zabierzecie mnie ?
Wszystkie ryby, które są na zdjęciach, wróciły do wody. Po pyskach widać było, że nie pierwszy raz. Właśnie dlatego mogły nam dać kupę zabawy, podrosną i za rok znowu będziemy ich szukać. Dlatego nie zabierzemy Cię tam z kuszą 8-)
WSST
Awatar użytkownika
Wiecho1967

Post autor: Wiecho1967 »

Super ryby szkoda, że w Polsce ciężko o takie egzemplarze. Jak zaczynałem parę lat temu nad wartą tylko takie się tu łowiło:
Załączniki
DSC00909.JPG
DSC00936.JPG
"ONLY THE DEAD HAVE BEEN THE END OF WAR"
Awatar użytkownika
ArturR

Przemo pisze:
ArturR pisze:To może i ja kiedyś z Wami pojadę ? Byłem już kiedyś w Szwecji i bardzo mi się podobało.
Wszystkie ryby, które są na zdjęciach, wróciły do wody. Po pyskach widać było, że nie pierwszy raz. Właśnie dlatego mogły nam dać kupę zabawy, podrosną i za rok znowu będziemy ich szukać. Dlatego nie zabierzemy Cię tam z kuszą 8-)
Wszystkie wypuściliście do wody ?! I jak mam w to uwierzyć ???
Przemo, sam chyba kiedyś mòwiłeś że masz myśliwską żyłkę. Jak dzika w lesie ustrzelisz to też puścisz go wolno?!
Żart :-D a już myślałem że będzie chociaż po kawałku grillowanego szczubla choćby przy okazji 5 ligowej rundy. Z tego tłustego wieprzka co Esmar dzwiga na ostatnim zdjęciu, to można by zrobić wesele na 50 osòb !! Pozdr. ;-)
ODPOWIEDZ