Zawody 4/10 - 01.06.2014
Paweł dzięki za info i sprostowaniepawelw pisze:W Górze nie obowiązywał - powszechnie przyjęty w Polsce - regulamin OPFTAMaciej pisze:W Górze sędzia zwrócił mi uwagę że w pozycji leżącej dłoni nie mogę opierać o ziemie tylko łokieć.
I nie miał byś racji Arturze ponieważ regulamin e-tawerny mówi:ArturR pisze:Gdyby ten sędzia trafił na mnie, to zgodziłbym się na korekte pozycji, pod warunkiem że on najpierw zgodziłby się na badanie alkomatem
c) Leżąca - karabin trzymany jest w dłoniach - chwyt dłoni na łożu oraz chwycie karabinu i oparty o bark strzelca (podobnie jak w postawie stojącej), z podparciem łokci o ziemię.
Ze swojej strony obiecuję że:
1. Następnym razem przeczytam regulamin organizatora imprezy.
2. Nigdy, nawet w trakcie ciężkich tortur nie ujawnię danych osobowych tego sędziego z mojej grupy
Ostatnio zmieniony 2014-06-02, 11:39 przez ArturR, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja uważam że Artur na tym zdjęciu ma prawidłową postawę również wg regulaminu Tawerny, ponieważ oba łokcie ma oparte o ziemię. Fakt że lewej ręki nie widać w całości, ale zakładam że dla stabilności lewe przedramię (łącznie z łokciem też oparł o ziemię
Jeżeli zapis byłby np. "JEDYNIE łokcie są oparte o ziemię" no to wtedy już nie.
Jeżeli zapis byłby np. "JEDYNIE łokcie są oparte o ziemię" no to wtedy już nie.
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Stwierdzam jednoznaczne , że kolega Artur w Górze strzelał regulaminowo i bardo dobrze co zaowocowało drugim miejscem . Ponoć byłem organizatorem i mogę to powiedzieć .
Przestańcie mnie rozśmieszać bo nie oto tu chodzi na czym kto i co podparł .
Chyba , że lubicie przelewać z pustego w puste życzę więcej , luzu i radochy ze strzelania .
Chyba , że lubicie przelewać z pustego w puste życzę więcej , luzu i radochy ze strzelania .
DGST- Beaver
www.hftbeaver.org
www.hftbeaver.org
yamrt pisze:Stwierdzam jednoznaczne , że kolega Artur w Górze strzelał regulaminowo i bardo dobrze co zaowocowało drugim miejscem . Ponoć byłem organizatorem i mogę to powiedzieć .
Cześć Krzysztof
Dzięki za "ostateczne rozwiązanie kwestii...podpórkowej"
Dobra zabawa najważniejsza, reszta to dodatek. Wczoraj znów miałem tyle radochy i śmiechu, że chwilami ledwo utrzymywałem krzyż na figurce, bo o kilzonie już nie wspominam I pomyśleć że ktoś tu ostatnio nawoływał do spinania tyłków bo wyniki,puchary itd A my już niedługo widzimy się na drugiej rundzie PKZ, trzymaj się w dobrym zdrowiu i dozobaczenia !
Ze swojej strony pozwolę sobie zacytować rozmowę w grupie wczoraj: "...a wiesz gdzie mam regulamin PFTA? Tam, gdzie trzymam śrut GAMO..."
Ostatnio zmieniony 2014-06-02, 18:38 przez mazgier, łącznie zmieniany 1 raz.
Steyr HP & TX HC
-
-