Zawody 4/10 - 01.06.2014

Awatar użytkownika
Jester

Post autor: Jester »

Dla takich spotkań wróciłem do tego sportu :mrgreen: . Wystarczy super towarzystwo, ciekawy tor i fantastyczna atmosfera. O to właśnie chodzi. Dodatkowe podziękowania dla kolegów z grupy, Macieja i Marcina za krótki powrót do lat 80-ych :lol: :-P . Suuuuper dzień :mrgreen: .
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Awatar użytkownika
Warkocz

Post autor: Warkocz »

Dziękuję bardzo za dzisiejsze strzelanie. To był intensywny poranek i szybkie popołudnie. Tor super, kupa dobrej roboty Panie i Panowie :) Przepraszam, że rano nie dałem rady pomóc rozstawiać. Trzeba to kiedyś jeszcze powtórzyć :D
Falcon Prairie PF25C Classic + Leapers 6-24/56
Crossman Phantom Power.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Wyniki w ekspresowym tempie już są opracowane i wrzucone na serwer. Dzięki hugo!
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Schrotflinte

Post autor: Schrotflinte »

https://www.facebook.com/media/set/?set ... loaded=130 na fb już są zdjęcia :) pozdrawiam i dziękuje za świetna zabawę :D
Tomx

Post autor: Tomx »

gratulacje dla zwyciezcow:)zwłaszcza w hft2 dla Tomka gdzie trwała poprostu bitwa na wyniszczenie :mrgreen: do ostatniej figurki ;-)i wygrał lepszy dzisiaj :-) Tor super. Artur gratki za urozmaicenia :mrgreen: Geniu dzieki za wspolne przejscie Pozdrawiam
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
Wiecho1967

Post autor: Wiecho1967 »

Proszę poprawić mój nik w wynikach jak do tej pory Wiecho :idea: 1967 a nie 1968
"ONLY THE DEAD HAVE BEEN THE END OF WAR"
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Zrobione ;-)
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
triodak
Członek zarządu

Post autor: triodak »

Widzę zawody bardzo fajne :-) Gratulacje dla zwycięzców!!!

Ja dziś z Anią u rodziny byliśmy, ale tam się nie leniłem i wyplułem pierwsze 200 śrutów :mrgreen:
Zerowanie mi nie bardzo wyszło :-/ Ktoś mi będzie w tym musiał pomóc.

Mam pytanie odnośnie pozycji strzeleckiej.
https://picasaweb.google.com/Marecki.MK ... 7611363538 foto nr.87

Obrazek

Czy takie podparcie palmrestu na jakichś oficjalnych zawodach (wyjazdowych) jest dozwolone czy nie bardzo i musi być tak jak Magda?
https://picasaweb.google.com/Marecki.MK ... 0788183810

Obrazek
AA TX200 MK3 + Leapers
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Czy takie podparcie palmrestu na jakichś oficjalnych zawodach (wyjazdowych) jest dozwolone
Przepisy nie stanowią o sposobie podparcia forendera. Jedyne co w tej kwestii zapisano to to, że jedyną częścią karabinka, która może mieć styczność z ziemią jest dolna krawędź stopki.
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Dokładnie, w tej kwestii aby całkowicie być przepisowym trzeba też dopilnować , by wysokość przedniej części karabinu (zwykle palmrestu) nie była większa niż 15 cm, mierząc od osi lufy do najniższego punktu palmrestu/forendu.
Swój palmrest wyregulowałem i zabetonowałem na 14 cm, coby nikt nigdzie nie mógł się przyczepić.
Awatar użytkownika
Wiecho1967

Post autor: Wiecho1967 »

Grossus pisze:Zrobione ;-)
Jeszcze na liście HFT1 w klasyfikacji ogólnej :idea:
"ONLY THE DEAD HAVE BEEN THE END OF WAR"
Maciej

Post autor: Maciej »

...
Ostatnio zmieniony 2019-04-04, 22:32 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Górczyk

Post autor: Paweł Górczyk »

Witam chciałbym gorąco podziękować za zawody i rewelacyjna zabawę. Pogoda nam dopisała, cele były rewelacyjne zwłaszcza praleczka kusiła by w nią strzelić ;-). No i gratuluję zwycięzcom :-)
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Maciej pisze:W Górze sędzia zwrócił mi uwagę że w pozycji leżącej dłoni nie mogę opierać o ziemie tylko łokieć.
Gdyby ten sędzia trafił na mnie, to zgodziłbym się na korekte pozycji, pod warunkiem że on najpierw zgodziłby się na badanie alkomatem :-P ;-)
W mojej grupie strzelał z nami jeden z oficjalnych sędziów tych zawodów. Czasem strzelaliśmy z megacyrkowych pozycji i sprzeciwu nie było. Uwaga tego sędziego może dziwić tymbardziej, że przecież Beavery słyną z tego że mają swòj własny zresztą bardzo "swobodny regulamin". Ale nie czepiajmy się sędziego, to w końcu ziomek zza miedzy i kompan po lufie - pozdrawiam :-D
Ostatnio zmieniony 2014-06-02, 09:52 przez ArturR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Maciej pisze:W Górze sędzia zwrócił mi uwagę że w pozycji leżącej dłoni nie mogę opierać o ziemie tylko łokieć.
W Górze nie obowiązywał - powszechnie przyjęty w Polsce - regulamin OPFTA
ArturR pisze:Gdyby ten sędzia trafił na mnie, to zgodziłbym się na korekte pozycji, pod warunkiem że on najpierw zgodziłby się na badanie alkomatem
I nie miał byś racji Arturze ponieważ regulamin e-tawerny mówi:
c) Leżąca - karabin trzymany jest w dłoniach - chwyt dłoni na łożu oraz chwycie karabinu i oparty o bark strzelca (podobnie jak w postawie stojącej), z podparciem łokci o ziemię.
Ostatnio zmieniony 2014-06-02, 10:27 przez pawelw, łącznie zmieniany 1 raz.
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
ODPOWIEDZ